چرا لازمه بقیهی دولوپرها رو بشناسیم؟
بعد از صحبتی که در مورد یه سری لینک مفید با آقای طحانی داشتم، موضوع این پست به ذهنم رسید. وقتی که از بیشتر افراد میپرسی “چرا لازمه بقیهی دولوپرها رو بشناسیم؟” جواب میدن چون باعث میشه بتونیم پروژههای بیشتری بگیریم و درآمدمون رو افزایش بدیم. در این مورد شکی نیست، اما من توی این پست میخوام از بُعد دیگهای به این سوال جواب بدم. میخوام در مورد تاثیر این شناخت روی بالا بردن دانش برنامهنویسی حرف بزنم و از راههایی که خودم برای آشنایی با بقیه استفاده میکنم صحبت کنم.
در رابطه با لازم بودن شناخت بقیهی دولوپرها به دلایل زیر میتونم اشاره کنم.
۱- استفاده از تجربهی دیگران: یکی از مهمترین مزایای آشنایی با بقیه، استفاده از تجربشون هست. بیشتر افراد تو بلاگشون یا شبکههای اجتماعی از خطاهایی که بهش برخوردن یا تصمیمات درست و غلطی که گرفتن صحبت میکنند، خوندن مشکلات و راه حلهای دیگران یه آمادگی ذهنی برای شما ایجاد میکنه و باعث میشه اگر بعدها به اون مشکل برخوردید، راحتتر تصمیم گیری کنید.
۲- پیدا کردن محتوای خوب: توی برنامه نویسی هیچ منبعی انقدر کامل نیست که شما از منابع دیگه بی نیاز کنه. سر زدن به همهی منابع موجود هم خسته کننده است و بعد از مدتی بیخیال میشید. شخصا هم تجربه ی خیلی موفقی در استفاده از RSS Readerها نداشتم، مخصوصا اگه منابعتون زیاد باشه هر روز باید کلی لیست بالا پایین کنید و بعد یه مدت نسبت به باز کردنشون بیتفاوت میشید. اهمیت شناخت دولوپرهای دیگه تو این مورد خیلی زیاد هست! به جای اینکه خودتون روزانه دهها لینک رو بررسی کنید، میتونید از نتیجهی بررسی دولوپرهای دیگه استفاده کنید. یعنی اگه دولوپر خوبی که میشناسید لینکی معرفی کرده، شک نکنید و حتما اون رو بخونید. اگه باز وقت داشتید میتونید خودتون برای پیدا کردن مقالات بیشتر به منابعتون مراجعه کنید.
۳- افزایش اعتماد به نفس: توی دنیای برنامه نویسی هر کاری رو میشه به روش های مختلف انجام داد، در نتیجه یه برنامهنویس همیشه به این موضوع شک داره که آیا راه بهتری هست یا اصلا راهی که انتخاب کرده درست هست یا نه!؟ با الگو گرفتن و دنبال کردن کار برنامهنویسایی که سطحشون از شما بالاتره، میتونید به راهحلتون اطمینان بیشتری داشته باشید و اعتماد به نفستون بالاتر میره.
۴- باخبر شدن از رویدادها و اخبار: شاید زمان شروع کنفرانسهایی مثل گوگل io رو همه جا بتونید بخونید، اما وقتی قراره یه دورهمی کوچیک برگزار بشه که تبلیغات وسیعی نداره، فقط با شنیدن از دولوپرهای دیگه میتونید از وجودش با خبر بشید. شنیدن اخباری مثل ریلیز شدن نسخهی جدید کتابخونهها یا اخبار دیگهای که سایتهای آموزشی و خبری پوشش نمیدن دلیل دیگهای برای دنبال کردن بقیهی دولوپرها هست.
۵- پیدا کردن موقعیت شغلی و کاری: زمانی که بقیهی افراد در مورد محل کارشون صحبت میکنن، شما میتونید نسبت به شرکتهای موجود شناخت بهتری پیدا کنید. درسته که افراد وقتی در مورد محل کارشون صحبت میکنند، سلیقشون در نظرشون خیلی تاثیر داره، ولی باز باعث میشه زمانی که خواستید براشون رزومه بفرستید یک پیشزمینه نسبت به اون شرکت داشته باشید. اینجوری میتونید جاهایی رو پیدا کنید که آیندهی بهتری براتون داره و باعث پیشرفتتون میشه.
حالا اگه تصمیم گرفتید دولوپرهای متخصص حوزهی خاصی رو بشناسید، میتونید این راهها رو امتحان کنید.
- دنبال کردن افرادی که به کنفرانسهای مختلف دعوت میشن و صحبت میکنند.
- چک کردن لینکها در متن پست بلاگها که باعث میشه با یه بلاگ جدید و در واقع با یه فرد جدید آشنا بشید. زمانی که یه پست بلاگ میخونید حتما به منابع آخر پست هم سر بزنید و اونها رو هم بررسی کنید.
- کمک گرفتن از سیستمهای توصیهگر در شبکههای اجتماعی. این سیستمها زمانی که شخصی رو فالو میکنید، افراد جدیدی رو بهتون پیشنهاد میکنند. اونها رو هم بررسی کنید.
- افرادی که توی توسعهی فریمورکها یا کتابخونههای مطرح هستند رو بررسی کنید.
به نظر من توئیتر یکی از بهترین شبکههای اجتماعی برای پیدا کردن برنامهنویسهای مختلف هست. من به شخصه بین شبکهی اجتماعی بیشترین فعالیت رو توی توئیتر دارم و اگه دوست داشتید میتونید اکانت توئیترم رو @abbas_oveissi فالو کنید. همه توئیتهای مرتبط با اندروید من شامل #اندروید هستند. در پست آینده بلاگها و افرادی که خودم توی برنامهنویسی اندروید میشناسم رو بهتون معرفی میکنم که اگه خواستید شما هم اونها رو دنبال کنید.