نقش شرکتها در کمبود نیروی متخصص
خیلی از شرکتها و افراد از نبود نیروی کار متخصص صحبت میکنند ولی به این نکته دقت نمیکنند که خودشون توی این قضیه نقش دارند. درسته بالاخره در هر شرایطی افرادی با تلاش و پشتکار خودشون به تخصص میرسن ولی وقتی که شرکتها زیاد میشن و همشون نیروی کار متخصص میخوان، دیگه تعداد افراد این مدلی کافی نیست! و نیاز هس هر شرکتی به اندازهی خودش به رشد نیروهای متخصص کمک کنه. شرکتها میتونن حداقل با دوتا کار به رفع مشکل کمبود نیروی متخصص کمک کنند:
۱- تولید محتوا: مهمترین مشکلی که هس اینه شرکتها هیچ محتوایی تولید نمیکنند! مثلا شرکت کافه بازار یا ایکس با این همه نیروی خوب و پروژههایی که روش کار میکنه، میتونه با تولید کلی محتوای عالی (آموزشی، اشتراک گذاشتن تجارب، اوپنسورس کردن پروژهها) به افزایش تخصص برنامهنویسهای ایرانی کمک بکنه که در آینده هم از همینا نیرو جذب میکنه. برای مقایسه میتونید به بلاگهای فنی شرکتهای خارجی برید.
۲- جذب کارآموز: تقریبا از هر ۵ تا درخواست استخدام حدود ۴تاشون نیروی کار متخصص میخوان، و از هر ۵ نفر جویای کار، حدود ۳ نفر دنبال کارآموزی هستند. در نتیجه خیلیا همین اول راه گیر میکنند و با اینکه علاقه دارن ولی جایی رو برای رشد کردن پیدا نمیکنند. تازه بماند که بعضی از شرکتها هم نمیدونن کارآموز چیه! فکر میکنند کل قضیه اینه که یکی رو استخدام کنند که چیزی بلد نیس و بهش فشار بیارن تا یه پروژهی سخت رو به تنهایی تموم کنه. بعد تازه پیش خودشون حس میکنند کلی به اون برنامهنویس لطف میکنند و خودشونم از سرمایهگذاری که در جذب کارآموز کردن به سود رسیدن. البته این ایده معمولا نتیجه برعکس میده، یعنی نه تنها اون برنامهنویس دانش عمیقی یاد نمیگیره، حتی اون پروژه رو هم که زده، احتمالا باید از اول نوشت.
پ.ن۱: اون آماری که نوشتم دقیق نیست، یه تخمین هست از کسایی که بهم توی جاهای مختلف برای کار یا نیرویکار پیام دادند.
پ.ن۲: قطعا منظورم ۱۰۰درصد شرکتها نیست، بعضی شرکتها به این موارد اهمیت میدن. البته بیشتر به مورد ۲ اهمیت میدن، کمتر شرکتی رو دیدم که درگیر مورد ۱ باشه.
پ.ن۳: من متخصص منابع انسانی نیستم، بیشتر به عنوان یه برنامهنویس که خودش دوست داره تخصص بیشتری داشته باشه نظرمو نوشتم.